top of page
Zoeken


Blok 5: verplicht product onderzoek: moet dat?
Begin oktober 2023 ben ik begonnen aan de driejarige opleiding Fachagrarwirt Handwerkliche Milchverarbeitung . Het bestaat uit twaalf...
Christine Köning
26 jan2 minuten om te lezen
17 weergaven


Blok 4: de mystiek van Alpenkazen en de beoordeling van kaasmelk
Begin oktober 2023 ben ik begonnen aan de driejarige opleiding Fachagrarwirt Handwerkliche Milchverarbeitung . Het bestaat uit twaalf...
Christine Köning
6 jun 20244 minuten om te lezen
187 weergaven


Blok 3: 'Die Milch lebt!'
' Die Milch lebt!' Het is de hartenkreet van Dr Josef Hüfner, een oproep op maandagochtend tijdens de eerste voordracht, om melk met...
Christine Köning
25 feb 20244 minuten om te lezen
147 weergaven


Blok 2: (in)stabiele zachte kazen?
Begin oktober 2023 ben ik begonnen aan de driejarige opleiding Fachagrarwirt Handwerkliche Milchverarbeitung.Het bestaat uit twaalf...
Christine Köning
20 jan 20244 minuten om te lezen
172 weergaven


Bewaring van zachte wit-florakazen
Het bewaren van kaas is een vak. Bewaren van zachte wit-florakazen nog meer. Bij ons zijn dat de Witte van Köning en de Allemansvriend....
Christine Köning
31 okt 20232 minuten om te lezen
152 weergaven


Blok 1: wonderlijke herkauwers en magie van melk
Begin oktober 2023 ben ik begonnen aan de driejarige opleiding Fachagrarwirt Handwerkliche Milchverarbeitung in Duitsland. Het bestaat...
Christine Köning
22 okt 20231 minuten om te lezen
187 weergaven


Handgeschept, wat brengt dat?
Al onze kaas scheppen we vanaf dit jaar (2024) met de hand uit. In de overtuiging dat dit een extra kwaliteit brengt. Voor de Päölkes was...
Christine Köning
12 okt 20232 minuten om te lezen
232 weergaven


Waarom vakopleidingen er toe doen voor een kaasmaker
'Back to school'. Zo voelt het en is het ook. Ik begin aan een drie jarige opleiding in Duitsland met de naam 'Staatlich geprüfte...
Christine Köning
26 sep 20231 minuten om te lezen
169 weergaven
bottom of page