top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Allemansvriend

De Allemansvriend wil graag ieders hart veroveren. De kaas is wat groter en uitsnijbaar. Ze vleit en verleidt, lonkt en trekt aan. Of de kaas écht de lieveling van iedereen zal worden is nog de vraag. Blijft toch een karakterkaas uit een boerenfamilie…

Deze kaas is romig zacht en nodigt uit te blijven eten. Het karakter verandert naar complex en boers bij toenemende rijping, maar blijft elegant. Met de hand geschept met 'pelle de brie' in vijf opeenvolgende lagen. Zacht wat kleverig zuivel. De kazen worden 3 weken op stro gerijpt.

Ingredienten:
Rauwe koemelk, zuursel, zout, stremsel, rijpingscultuur

Gewicht: 900-1000 gram
Formaat: 20 cm doorsnee, 3-4 cm hoog
Niet-gestabiliseerd, traditionele werkwijze
Rijping: minimaal 5 weken
Zachte kaas met witte korstrijping
Rauwmelks van koemelk
Handgezouten
Dierlijk stremsel
Strogerijpt

bottom of page