top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Witte van Köning

De kaas die we als eerst maakten; wit – en van Köning, de familienaam. Niet ingewikkeld dus. Of was het toch een vernoeming zoals opa Jan Köning claimde? Want dat was ooit zijn bijnaam: ‘Jan van Gradus van de Witte van Arend ‘ . Handig die bijnamen vroeger…

Dit kaasje is fluweelzacht, romig en kan wat uitlopen. Het karakter verandert van vriendelijk en fris naar krachtig en boers naarmate de leeftijd vordert. De smaak is vol en rond door de rauwmelkse bereiding. De wrongel wordt met de hand gesneden en in vijf opeenvolgende lagen in de vormen geschept. Deze werkwijze zorgt voor een zacht, romig wat kleverig zuivel. De kazen worden met de hand gezouten.

Ingredienten:
rauwe koemelk, zuursel, zout, stremsel, rijpingscultuur

Gewicht: 200 gram
Formaat: 10 cm doorsnee, 3-4 cm hoog
Rijping: drie tot 4 weken
Zachte kaas met witte korstrijping
Rauwmelks van koemelk
Handgezouten
Dierlijk stremsel
Award: Deutsche Käsepreis VHM Publikumspreis 2016 en 2017
Quaitätspreis 2017

bottom of page